Astu Julia Quinnin Bridgerton-kirjojen maailmaan

Maailmanmenestykseen noussut Bridgerton-kirjasarja ihastuttaa kevyellä otteella ja kiihkeällä romantiikalla. Bridgerton-sarja vie meidät rakkauden kiemuraiseen maailmaan 1800-luvun Englantiin. Kirjasarja kertoo kunkin Bridgerton sisaruksen rakkaustarinan Lontoon historiallisissa maisemissa. Sarja on ehdoton lukusuositus historiallisten- ja rakkausromaanien ystäville, jotka haluavat päästä tunnelmoimaan historiamatkalle upeiden pukujen ja tanssiaisten loisteeseen. Bridgerton-kirjat vievät lukijan rakkauden, avioliiton ja seurapiirien pyörteisiin Jane Austenin henkiseen maailmaan.

Bridgerton-kirjat

Kirjailija Julia Quinnin luoman suositun kirjasarjan osia on myyty maailmanlaajuisesti miljoonia kappaleita. Lukijoiden suosioon noussut romanttinen pukudraama on filmatisoitu myös Netflixiin, jossa sarja on niin ikään noussut historian katsotuimpien joukkoon. Sarjan tuottaja on Shonda Rhimes, joka tunnetaan mm. Greyn anatomiasta. Bridgerton-kirjat kustantaa suomeksi Tammi.

Kirjasarjan kahdeksas osa Bridgerton: Väärä Sulhanen julkaistiin suomeksi elokuussa 2022.

Tästä löydät kaikki Bridgerton -kirjat järjestyksessä:

Brid­ger­ton: Ikui­ses­ti yh­des­sä, osa 9 (Tammi, 2023) Kertomuksia Bridgertonin sisarusten, heidän puolisoidensa ja ystäviensä vaiheista

Bridgerton: Ikuisesti yhdessä kurkistaa rakastettujen henkilöhahmojen elämänvaiheisiin kirjasarjan tapahtumien jälkeen. Yhdeksän hauskaa ja hurmaavaa tarinaa vastaavat moniin lukijoita askarruttaneisiin kysymyksiin: Saavatko Francesca ja Michael lapsia? Lukeeko Simon Bassett isänsä kirjoittamat kirjeet? Entä kuka voittaa kaikkien aikojen krokettiottelun? Lukija pääsee kurkistamaan myös perheen matriarkan Violet Bridgertonin sisimpiin tuntoihin. Ennakkotilaa kirja nyt ja uppoudu jälleen Bridgertonien maailmaan!

Bridgerton: Väärä Sulhanen, osa 8 (Tammi, 2022) Gregory Bridgertonin tarina

Bridgerton-sarjan kuopus Gregory Bridgerton on sisarussarjansa viimeinen naimaton jäsen, ja hän on valmis rakastumaan. Suorastaan päätä pahkaa. Kohtaaminen ihanan Hermionen kanssa saa Gregoryn lähes järjiltään, mutta lähestymiseen tarvitaan Hermionen ystävättären Lucyn apua. Lucy on turvallisesti kihloissa, mutta miten käy kun Gregory havahtuu pohtimaan, kuka todella olisikaan hänen unelmiensa nainen. Ollaanko rakkauden harhateillä vai sillä oikealla polulla?

Bridgerton: Kätketty perintö, osa 7 (Tammi, 2022) Hyacinth Bridgertonin tarina

Kirjasarjan seitsemännen osan tähti on reipas ja ihastuttava Hyacinth. Gareth St. Clair on mitä hurmaavin nuori mies - paitsi isänsä mielestä. Miksi hirviömäinen isä hyljeksii poikaansa? Vastaus voisi löytyä edesmenneen isoäidin päiväkirjasta - mutta Gareth ei osaa lukea italiaksi kirjoitettua tekstiä. Onneksi lähistöllä on Bridgertonin sisaruksista nuorin, parantumattoman utelias ja lannistumaton Hyacinth, jonka tahdonvoima pelottaa useimmat kosijat etäälle.

Bridgerton: Vastustamaton kiusaus, osa 6 (Tammi, 2022) Francesca Bridgertonin tarina

Kiusaus vie sarjan kuudennessa osassa Francesca Bridgertonin surun ja intohimon pyörteisiin. Komea ja vaarallinen Michael Stirling rakastuu vakavaan Francesca Bridgertoniin liian myöhään, vain hetkeä ennen kuin Francesca vihitään hänen serkkunsa kanssa. Michaelin ei auta kuin kääntää selkänsä ja keskittyä hurjaan elämään, kunnes kohtalo puuttuu peliin. Francescasta tulee sureva leski ja Michaelista tälle tuki ja turva, kuin veli. Mutta mikään ei voisi olla etäämpänä siitä, mitä Michael haluaa. Palava intohimo voittaa lopulta kaiken.

Bridgerton: Kirjeystävä, osa 5 (Tammi, 2022) Eloise Bridgertonin tarina

Viides osa Bridgertonin sisaruksista kertovassa sarjassa keskittyy tarmokkaaseen ja rohkeaan Eloiseen, joka uskaltaa tehdä omat valintansa. Järkevä Eloise ryhtyy salaiseen kirjeenvaihtoon - yllättävin seurauksin. Eloise on itsenäinen ja onnellinen vanhapiika, joka ei tiedä mitä tekisi elämällään - paitsi kirjoittaisi kirjeitä. Sir Phillip on nuori leskimies, maaseudulla viihtyvä ja seurapiirejä kammoksuva. Aivan erilainen kuin Eloise, jonka kanssa hän käy molempia kiehtovaa kirjeenvaihtoa. Kun Phillip tekee yllättävän ehdotuksen, uskaltaako Eloise uhmata sääntöjä ja ottaa elämänsä omiin käsiinsä? Ja onko Phillip kertonut hänelle koko totuuden?

Bridgerton: Hurmurin valloitus, osa 4 (Tammi, 2021) Colin Bridgertonin tarina

Bridgerton-sarjan neljännessä osassa sukkuloidaan rakkauden, juorujen ja yllättävien salaisuuksien maailmassa. Tarinan valokeilassa on Colin Bridgerton, hurmaava, itsetietoinen ja saavuttamaton. Mies, joka ei tunne omaa sydäntään. Colin on Bridgertonin sisaruksista hurmaavin - ja taitavin väistelemään morsianehdokkaita. Hän pakenee seurapiirejä säännöllisesti ulkomaille, mutta kotiin palatessa sama tanssi jatkuu. Olisiko jo aika asettua aloilleen? Eloise-sisaren paras ystävä Penelope tarjoaa hetken lepotauon innokkaista debytanteista ja saaliinhimoisista äideistä, sillä kukaan ei odota Colinin kosivan vanhaapiikaa. Kaikkein vähiten Colin itse.

Bridgerton: Naamiaisten kaunotar, osa 3 (Tammi, 2021) Benedict Bridgertonin tarina

Suositun sarjan kolmannessa osassa tuntematon kaunotar vie Benedict Bridgertonin sydämen naamiaisissa - ja katoaa ennen puoltayötä. Sophie Beckett on nuori, kaunis ja rutiköyhä. Aatelismiehen aviottomana tyttärenä hän raataa sukulaisten palvelijana, ja tulevaisuus näyttää synkältä. Kun tarjoutuu tilaisuus livahtaa salaa Bridgertonien naamiaisiin, Sophie ei voi vastustaa kiusausta - katastrofaalisin seurauksin. Benedict Bridgerton on kyllä kuin unelmien prinssi, mutta tätä tuhkimoa ei prinssi tule noutamaan kotoa. Mitä vaihtoehtoja on palvelustytöllä, joka rakastuu aatelismieheen? Ja haluaako edes unelmien prinssi hänen parastaan? Luokkaerot heittävät varjoja palavan rakkauden ylle.

Bridgerton: Yllättävä rakkaus, osa 2 (Tammi, 2021) Anthony Bridgertonin tarina

Bridgerton-sarjan toisessa osassa dialogi kipinöi ja tunteet roihuavat, kun kohtalo heittää Anthonyn ja Katen vastakkain. Bridgertonin sisarussarjan vanhin, itsetietoinen Anthony, päättää etsiä itselleen puolison, mutta tie onneen on mutkikas. Anthony Bridgerton on vannoutunut poikamies, jolla on kyseenalainen maine. Miksi juuri hän ryhtyy saalistamaan nuorta Edwina Sheffieldiä? Edwinan isosisko Kate päättää tehdä kaikkensa estääkseen sopimattoman liiton - mutta kuinka pitkälle järkevän Katen on mentävä pelastaakseen sisarensa?

Bridgerton: Salainen sopimus, osa 1 (Tammi, 2021) Daphne Bridgertonin tarina

Bridgerton-sarjan ensimmäisessä osassa tutustutaan vanhimman tyttären Daphnen tarinaan. Herttua Simon Basset on päättänyt välttää avioliiton kahleet hinnalla millä hyvänsä. Avuksi löytyy parhaan ystävän sisar Daphne Bridgerton – jos he esiintyisivät rakastavaisina, Simon saisi olla rauhassa ja Daphnea tavoittelisivat kaikki. Mutta tanssiaisten pyörteissä Daphnen alkaa olla vaikea muistaa, että koko romanssi on vain teeskentelyä. Pystyisikö Daphne muuttamaan herttua Simonin mielen?

Testaa tästä oletko Bridgerton-tietäjä! 

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.