Satujen saarilla Sadut saavat seikkailla

Satujen saaret -kirjasarjaa yhdessä kirjoittava satukaksikko Kontinen ja Rämö on tuntenut toisensa kauan.


”Pari vuotta sitten olin yhdellä monista Helsingin-työmatkoista, kun Satu laittoi viestiä. Hänellä oli idea, joka minun olisi kuulemma kuultava. Olen herkästi innostuvaa tyyppiä, joten totta kai kiinnostuin välittömästi”, Satu Rämö kertoo.


Lauttasaaressa asuva Satu Kontinen oli saanut kävelymatkallaan Lottalehdossa idean:


”Kaksi Satua, kaksi saarta, Satujen saaret! Ja saarilla voi tehdä mitä? Seikkailla!”

Satujen saaret -sarjan kirjoittajat: Satu Kontinen ja Satu Rämö
Kuva: Sabrina Bqain

"Ja saarilla voi tehdä mitä? Seikkailla!"

Satujen saaret kertoo kahden serkkutytön elämästä. Satu asuu Helsingin Lauttasaaressa Otavantiellä yhdessä lelukauppaa pitävien vanhempiensa kanssa. Saga asuu Islannissa Reykjavíkissa ja hänen äitinsä on ammatiltaan tulivuoritutkija, isä taksinkuljettaja. Sadun ja Sagan äidit ovat sisaruksia. Koulujen loma-aikoina tytöt kyläilevät toistensa luona.


”Saga ja Satu näkevät ihmeellisyyksiä arkisissa asioissa, haluavat selvittää ongelmia ja oikaista väärinkäsityksiä, jos sellaisiin törmäävät. Seikkailuhan siitä tulee väkisinkin”, Rämö sanoo.


”Huikeinta Sadun ja Sagan elämässä on se, että he sallivat mielikuvitukselle täydet vapaudet. Kaikki ajatukset ja ideat tutkitaan. Heidän maailmassaan ei ole rajoja eikä valmiita laatikoita, joista ratkaisuja lähdettäisiin ammentamaan”, Kontinen täydentää.

Satujen saaret löytyvät Suomesta ja Islannista

Sarjan kirjat sijoittuvat vuorotellen Suomeen ja Islantiin. Sarja alkaa Suomesta, Lauttasaaren Lottalehdosta. Kaksikon työnjako on selkeä: Kontinen vastaa Suomessa ja Rämö Islannissa tapahtuvien tarinoiden ideoinnista. Varsinainen kirjoitustyö jaetaan puoliksi: toinen kirjoittaa ensimmäisen puolikkaan, toinen toisen puolikkaan.


”Vaihdamme tekstejä keskenämme ja kirjoitamme niitä uudelleen, jotta äänemme sekoittuvat. Toisen kirjoittamien tekstien muokkaaminen on äärimmäisen kiehtovaa. Siinä maailmamme törmäilevät ja syntyy jotain uutta ja ainutlaatuista, sellaista, mitä yksin ei olisi koskaan keksinyt”, Rämö sanoo.

Satujen saaret -sarjan kirjoittajat
Kuva: Sabrina Bqain

”Kun teksti on täysin valmis, taitan kirjan itse ja kuvitan sen siinä samalla. Siinä kohtaa pääsen rakentamaan vielä toisen tason koko tarinalle. En piirrä sitä, mikä jo sanoin kerrotaan, vaan yritän hakea kuviin jotain sellaista taikaa, joka vie seikkailun vielä piirun verran pidemmälle. Se vaatii Sadun ja Sagan elämään uppoutumista, heidän silmillään näkemistä. Onneksi se on ihan mielettömän hauskaa!” Kontinen summaa kirjojen viimeistelyvaiheet.

Tutustu Satujen saaret -sarjan avausosaan Lottalehto! 🌊

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.