Tietopalat – helppolukuinen tietokirjasarja lapsille

Mitä tehdä, kun lapsi on äärettömän kiinnostunut jääkaudesta, avaruuden eri planeetoista tai menneisyyden mysteereistä, mutta aikuisten tietokirjoissa kieli on monimutkaista ja outoja sanoja aivan liikaa? Tietopalat-lastentietokirjasarja on helppolukuinen tietokirjasarja alakoululaisille, joiden mielenkiinnolle tietoa kohtaan ei näy loppua. Tietopalat-kirjoissa on tuhtia tietoa helposti hotkaistavassa paketissa ja kivasti kuvitettuna.


Samalla kuin lapsen lukutaito kehittyy ja sanavarasto laajenee, lasten tietokirjoista oppii uusia asioita kuin huomaamatta. Vaikka Tietopalat-sarjan ikäsuositus on alkaen 7-vuotiaille, jotkin kirjat voivat sopia myös nuoremmille lapsille, varsinkin jos aikuinen lukee niitä lapsen kanssa. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon lapsen herkkyys tietyille aiheille; esimerkiksi taruolennot voivat olla alle kouluikäisille liian jännittäviä.

Kolme syytä, miksi Tietopalat-kirja on hyvä valinta lapselle?

  1. Helppolukuisuus: Aikuisten tietokirjoissa saattaa olla liikaa monimutkaista kieltä ja outoja sanoja, jotka voivat hämmentää lasta. Tietopalat-lastentietokirjat tarjoavat tiivistä tietoa selkeässä ja helposti ymmärrettävässä muodossa, jotta lapsi voi nauttia oppimisesta ilman turhia haasteita.

  2. Kiehtovat aiheet: Sarja kattaa laajan valikoiman aiheita, jotka varmasti kiinnostavat lapsia. Olipa lapsesi intohimoinen jääkauden tutkija, avaruuden seikkailija tai menneisyyden salaisuuksien metsästäjä, Tietopalat tarjoaa jokaiselle jotakin.

  3. Kuvitettu runsaasti: Kirjat ovat kuvitettu runsaasti, mikä tekee lukukokemuksesta entistäkin visuaalisemman ja houkuttelevamman lapsille. Kuvitukset auttavat selittämään monimutkaisia käsitteitä ja tekevät oppimisesta hauskaa.

Nämä ovat suosituimmat Tietopalat-kirjat:

Mika Wickström, Anton Lipasti – Tie­to­pa­lat: Jal­ka­pal­lo hal­tuun


Jalkapallo on maailman suosituin peli – ja nyt on mahdollista oppia siitä kaikki! Tietopalat-kirjoissa on koululaisia kiinnostavaa tietoa, sopivasti tekstiä ja runsas värikuvitus.


Tiedätkö missä pelattiin Suomen ensimmäinen oikea jalkapalloturnaus? Tai miksi ja milloin pallon väri vaihtui mustavalkoiseksi? Nämä kiinnostavat tiedot ja monta vinkkiä omaan pelaamiseen löytyvät uudesta Jalkapallo haltuun -tietokirjasta. Pieni ja napakka tietopaketti kertoo myös pelin säännöistä, futistermeistä ja kuuluisimmista pelaajista.

Marika Riikonen, Jasmi Ritola – Tie­to­pa­lat: Ul­jas he­vo­nen


Heppatietoa harjasta kavioihin! Helppolukuinen ja runsaasti kuvitettu tietokirja hevostelun perusasioista sopii alakouluikäisille.


Tiedätkö, miten hevoset kommunikoivat? Tai mitä kaikkea täytyy muistaa hevosta hoitaessa? Entä millaisia hevosia on esiintynyt mytologioissa kautta historian? Uusi Tietopalat-kirja Uljas hevonen avaa tallinovet hevosten komeaan maailmaan ja tarjoaa kosolti helposti hotkaistavaa tietoa hevosten historiasta, roduista, hoidosta ja käyttäytymisestä. Koululaisille suunnatuissa Tietopalat-kirjoissa on kiinnostavaa tietoa, sopivasti tekstiä ja runsas värikuvitus.

Kaisu Sandberg, Jade Haapasalo – Tie­to­pa­lat: Pie­net suu­ret kek­sin­nöt


Keksintöjä korvaläpistä cokikseen! Helppolukuinen Tietopalat-kirja kertoo maailmaa rikastuttaneista oivalluksista sekä ihmisistä niiden takana.


Kuka on keksinyt palapelin? Entä lakritsin tai trampoliinin? Pienet suuret keksinnöt -kirjassa on monen monta meille tuttua esinettä tai asiaa, jotka joku on aikoinaan oivaltanut ja rakentanut. Moni keksijöistä on myös ollut lapsi tai nuori. Sujuvasti kirjoitettu ja värikkäästi kuvitettu tietokirja kertoo myös, mitä kaikkea keksinnön tekemiseen tarvitaan. Ripauksella onnea, taitoa, mielikuvitusta ja sinnikkyyttä meistä jokaisesta voi tulla keksijä!

Laura Kytölä, Sini Kuparinen Tie­to­pa­lat: Ka­ve­rim­me koi­ra


Monipuolinen tietopaketti ihmisen uskollisista ystävistä! Lammaskoiria, ajokoiria, noutajia, terriereitä ja kääpiökoiria – ihmisen parhaasta ystävästä on moneksi! Tämä runsaasti kuvitettu tietokirja tarjoaa kiinnostavaa tietoa koirista, niiden käyttäytymisestä, hoitamisesta ja kiehtovista ominaisuuksista niin koirafaneille kuin lemmikinomistajille.


Koira on vanhin ihmisen kesyttämä eläin, mutta kuinka paljon tiedät noista karvakaverista, jotka voivat olla hurjia metsästäjiä, säntillisiä näyttelykilpailijoita tai syliin käpertyviä lämpöpattereita? Kaverimme koira kertoo yksissä kansissa paljon kiinnostavaa tietoa helposti hotkaistavassa paketissa. Suloiset värikuvat tekevät uuden oppimisesta helppoa ja hauskaa!

Johanna Venho, Elina Ovaskainen – Tie­to­pa­lat: Seik­kai­li­jan ret­kikir­ja


Kaikki tärkeä, mitä nuoren retkeilijän kannattaa tietää! Retkeilyn perusteet haltuun ja nokka kohti metsää! Helppolukuinen ja runsaasti kuvitettu tietokirja aloittelevalle retkeilijälle.


Nyt reppu selkään ja retkelle! Mutta mitä pakata mukaan? Miten toimivat kartta ja kompassi, entä mitä pitää muistaa kun aikoo jäädä metsään yöksi? Kuinka toimia, jos jotakin sattuu? Seikkailijan retkikirja kertoo kattavasti ja napakasti kaiken, mitä nuoren seikkailijan kannattaa retkeilystä tietää.

Aapo Ravantti – Tie­to­pa­lat: Au­rin­ko­kun­nan ar­voi­tuk­set


Sinkoa tietomatkalle aurinkokuntaan! Hyppää avaruusluotaimen matkaan ja kiidä tutustumaan aurinkokuntamme ihmeisiin Aurinkokunnan arvoitukset -kirjan sivuille!


Tämä varsin vinhasti kuvitettu tietokirja kertoo kattavasti maapallon naapureista: Auringosta, asteroideista, planeetoista ja kuista. Entä mitä on aurinkokunnan ulkopuolella? Värikäs Tietopalat-sarja sopii tiedonnälkäisille alakoululaisille.

Aapo Ravantti, Vuokko Hurme Tie­to­pa­lat: Sö­pöt lem­mik­ki­jyr­si­jät


Minkälainen lemmikki on marsu, hiiri tai hamsteri? Tietopalat-kirjoissa on kiinnostavaa tietoa, sopivasti tekstiä ja runsas värikuvitus.


Miksi gerbiili rummuttaa takajaloillaan? Entä mitä varten hamsterilla on poskipussit? Uusi Tietopalat-kirja Söpöt lemmikkijyrsijät kertoo hauskasti ja selkeästi lemmikkijyrsijöiden käyttäytymisestä, luonteesta ja hoitamisesta. Läpi käydään niin gerbiilin, hamsterin ja marsun kuin kesyhiiren ja -rotankin tärkeitä tarpeita ja hassuja erityispiirteitä. Mukana myös vinkkejä kaikille lemmikkiä harkitseville sekä supersöpöt kuvat!

Roope Lipasti, Juha Harju – Tie­to­pa­lat: Ih­meel­li­nen jää­kausi


Nyt pipo päähän ja jääkautta tutkimaan! Tietopalat-kirjoissa on kiinnostavaa tietoa, sopivasti tekstiä ja runsas värikuvitus.


Moni on törmännyt joskus keskellä metsää tosi isoon kiveen, jopa kuorma-auton kokoiseen. Kivi ei ole jättiläisen metsään viskaama – kuten helposti voisi luulla, vaan jääkauden tekosia. Jääkausi on jättänyt Suomen luontoon paljon jännittäviä jälkiä, kuten hiidenkirnuja, harjuja ja pirunpeltoa. Nämä ja monta muuta jääkauden ihmettä esittelee Ihmeellinen jääkausi -tietokirja.

Aapo Ravantti, Jade Haapasalo – Tie­to­pa­lat: Su­loi­nen kani


Kaikki olennainen söpöistä pitkäkorvista! Tiedätkö, miten kaneista tuli lemmikkieläimiä tai miten kani kommunikoi? Entä mitä tulee ottaa huomioon, jos harkitsee kanin hankkimista?


Uusi Tietopalat-sarjan kirja Suloinen kani esittelee kanien elämää laajasti mutta helppolukuisesti. Tutustu kanien elämään ja hoitoon runsaasti kuvitetun, alakoululaiselle sopivan tietokirjan turvin!

Vuokko Hurme, Julia Savtchenko – Tie­to­pa­lat: Kar­meat ta­ruo­len­not


Tervetuloa hyytävälle tietomatkalle… jos vaan uskallat!


Tunnetko jo ihmissuden, vampyyrin, jetin tai krakenin? Uusi Tietopalat-kirja pitää sisällään puistattavaa tietoa ja hurjia faktoja tunnetuimmista ja muutamista vähän harvinaisemmistakin hirvityksistä.


Kirjassa käydään läpi, millaisia taruja kammotuksista on kerrottu ja mistä uskomukset ovat peräisin. Satutko esimerkiksi tietämään, miksi vampyyrilla ei ole varjoa? Karmeat taruolennot kertoo senkin!

Tietopalat-lastentietokirjasarja tarjoaa lapsellesi mahdollisuuden tutkia maailmaa ympärillään helposti sulavassa ja innostavassa muodossa. Näiden kirjojen avulla voit ruokkia lapsesi uteliaisuutta ja innostusta oppimiseen, samalla kun vahvistat hänen lukutaitoaan ja sanavarastoaan. Valitsemalla Tietopalat-sarjan annat lapsellesi lahjan, joka kestää koko eliniän – rakkauden oppimiseen ja tiedonjanon tyydyttämiseen.

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.