Kirjavinkkejä nuorille suosituista nuortenkirjasarjoista

Nuortenkirjoja, joiden ikäsuositus on alkaen 12- tai 15-vuotiaille. Kirja-verkkokaupasta voit tilata laadukkaat suomenkieliset nuortenkirjat monen ikäiselle lukijalle kotimaisilta kirjailijoilta sekä tunnetuimmilta kirjailijoita maailmalta. Valikoimassa on nuorten romaaneja uutuuksista klassikoihin sekä tiedonjanoisille nuorille tietokirjoja. Lue kirjavinkit, tutustu kirjoihimme ja löydä sopiva kirja nuorelle!

Nuortenkirjasarjat alkaen 12-vuotiaille

Anniina Mikaman scifi-kirjat (12+)

Taikuri ja taskuvaras -kirjat ovat trilogia täynnä silmänkääntötemppuja, juonittelua ja jännitystä. Ja vähän rakkauttakin. Sarjan keskimmäinen osa, Huijarin oppipoika, oli Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas.

Jenny Hanin nuortenkirjat (12+)

Tutustu Lara Jean -trilogiaan, jossa 16-vuotiaan Laran ihastukset saavat tietää hänen tunteistaan samaan aikaan, kun yksityisiksi tarkoitetut kirjeet postitetaan, tai lue Kesä-trilogia, joka vangitsee aikuisuuden kynnyksellä olevien nuorten kuuman kesätunnelman ja unohtumattomat rakkaustarinat, joissa ystävyys sekoittuu ensirakkauteen.

Disneyn Star Wars -kirjat (12+)       

Star Wars -kokemus yhdistää niin isät kuin pojat, äidit kuin tyttäretkin. Lähde mukaan tähtienväliseen ja intergalaktiseen avaruusseikkailuun muuan muassa Luke Skywalkerin tähdittämissä Star Wars -kirjoissa. Valitsetko hyvän vai liitytkö pimeällä puolelle?

Disneyn Twisted Tales -kirjat (12+)

Nuorten kirjasarja, jonka romaanit perustuvat klassisiin Disney-elokuviin ja niistä tehtyihin mitä jos -näkökulmasta kirjoitettuihin teoksiin. Erilaiset juonenkäänteet vievät lukijan mielikuvitusmaailmaan tunnettujen hahmojen parissa.

Disney Älä kerro kuvastin

Nuortenkirjasarjat alkaen 15-vuotiaille

Karen M. McManusin mysteerikirjat (15+)

Näissä nuortenkirjoissa kaikilla on salaisuuksia. Vain sillä on merkitystä, kuinka pitkälle on valmis menemään niitä suojellakseen. Sarjan jokainen kirja pitää lukijansa kiehtovassa piinassa alusta loppuun. 

Heartstopper-kirjat (15+)

Heartstopper-kirjat käsittelevät ystävyyttä, rakkautta ja rohkeutta olla oma itsensä. Sarjan keskiössä on Nickin ja Charlien suhde, ja Charlien kokemukset koulunsa ainoana julkihomona ja Nickin vaikeus yrittää ymmärtää tunteitaan Charlieta kohtaan ja seksuaalisuuttaan. Koko maailman valloittanut rakkaustarina! 

Nordic Horror -kirjat (15+)

Pohjoismaista kauhua, jossa maanläheinen realismi, pohjoisen pimeys ja kylmyys, mysteerit, murhat ja mytologia pakkautuvat yhteen painajaisten kudelmiksi hyvinvointiyhteiskunnan pimeimmissä nurkkauksissa. Uskallatko lukea?

Nordic Horror -kirjat

Kuvitukset: Disney ja  A. R. S. Horkka

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.