Paljastamme syksyn 2024 ennakkotilatuimmat kirjat

Kevään vihreys levittäytyy ympärillemme, mutta kirjamaailmassa katseet kääntyvät jo syksyyn odotettujen kirjakatalogien ilmestyttyä. Vuosi 2024 lupailee kirjasyksyä, joka on täynnä uusia tarinoita ja tuoreita näkökulmia. Toki myös rakastetut kirjasarjat saavat jatkoa, tuttujen hahmojen kuulumisia ei tarvitse odottaa enää kovin montaa kuukautta.


Tässä artikkelissa ennakoimme tulevia kirjahelmiä, joista odotetaan suurimpia hittiä. Tutustumme niihin teoksiin, jotka ovat jo nyt, kevään kynnyksellä, keränneet ennätysmäärät ennakkotilauksia. Lähde siis mukaan kirjalliselle aikamatkallemme, kun paljastamme, mitkä tulevat julkaisut ovat jo ennen ilmestymistään nousseet kirja.fi-verkkokaupan tilauslistojen kärkeen ja mitä kiehtovia lukukokemuksia syksy 2024 pitää sisällään. 

Nämä ovat syksyn 2024 ennakkotilatuimmat kirjat:

1. Satu Rämö – Rakel (signeerattu) (WSOY)


Huippusuosittu Hildur-sarja jatkuu! Atlantin aalloilla saapuvat suurimmat salaisuudet eikä niiden paljastumista malttaisi odottaa syksyyn.


1995: Islannin Länsivuonoilla katoaa nuori saksalainen nainen, Ruth Weider, mutta kukaan ei tunnu kaipaavan häntä. Tapaus unohtuu nopeasti, sillä kyläläisistä ei ole mitenkään epätavallista, että Islantiin tulleet ulkomaalaiset lähtevät omille teilleen. Lisäksi poliisi on samaan aikaan kiireinen kohtalokkaan autokolarin ja kahden merestä nostetun ruumiin tutkimuksen parissa.

2022: Rikosetsivä Hildur Rúnarsdóttirin arki on pitkästä aikaa rauhallista, ja hän on käynyt surffauslomalla Havaijilla. Elämä tuntuu olevan mallillaan: lapsuudenkodin remontti etenee, ja kollega ja ystävä Jakob Johansson on muuttanut pysyvästi Islantiin. Hildur käy säännöllisesti vanhainkodissa tapaamassa perhetuttavaansa Helgaa, mutta vähitellen vanhoja muistellessa alkaa paljastua uusia, yllättäviä asioita Rakel-äidistä. Samaan aikaan kesäiseen Ísafjörðuriin saapuva, suuria turistimassoja kuljettava risteilyalus tuo mukanaan ongelmia, jotka koettelevat Hildurin oikeustajua. 

2. Venny Helén, Kaisa Pirttinen – Rambon talli: Yön hevonen (WSOY)


Suosikkiheppasarja jatkuu! Keväällä julkaistulle Ram­bon tal­li: Ka­don­nei­den he­vos­ten mys­tee­ri -kirjalle on tulossa jatkoa ja fanit ovat tilanneet toisen osan jo viikkoja sitten.


Fanitetun Schleichtalli Rambo -YouTube-kanavan seikkailut nyt myös kirjoina! Sarjan toisessa osassa syysleiri saa hurjan käänteen, kun leiriläiset kohtaavat salaperäisen hevosen.


Rambon tallin syysleiri on alkanut! Yöllä nousee kova myrsky, ja leiriläisten mielikuvitus lähtee laukalle, kun he kuulevat ulkoa kummallista ääntä. Ikkunasta kurkistaessaan he näkevät metsän laidalla vaeltelevan hevosen, joka on yksin ja kylmissään. Tytöt päättävät lähteä mystisen hevosen perään. Pian he saavat kauhukseen huomata, että olisi ollut parempi jäädä sisälle lämpimään... Rambon tallin tarinat ovat täynnä ystävyyttä, tallidraamaa ja heppojen hoitoa – jännitystä ja huumoria unohtamatta!

3. Elina Järvi – Turmion kätilöt: En tah­do unoh­taa kos­kaan (Bazar)


Sirkkelit nuo, viestiä tuo... Elina Järvi on koonnut Turmion kätilöiden värikkäät vaiheet bändihistoriikiksi, jossa käsitellään myös yhtyeen sanoitusten takana olevia kipeitä aiheita.


Turmion kätilöt on takonut omintakeista industrial metal -musiikkiaan jo yli kaksi vuosikymmentä. Bändi tuli alkuvuosinaan tunnetuksi provosoivasta ja sadomasokismilla leikittelevästä lavaesiintymisestään sekä huumoristaan, mutta yhtyeen musiikissa on aina ollut myös syvällisiä tasoja.

Turmion kätilöt – En tahdo unohtaa koskaan kertoo yhtyeen vaiheet soittajien henkilökuvien kautta. Teos avaa, kuinka savolaisesta marginaalibändistä kehittyi diskobiitin ja industrial metallin yhdistelmällään kultalevyjä ja Emma-ehdokkuuksia kahminut yhtye, joka on muun muassa lämmitellyt Nightwishiä Lontoon Wembley Arenalla.Kirja on metallinhohtoinen kertomus sinnikkyydestä, ystävyydestä, kipukohdista ja yli kahden vuosikymmenen aikana luodusta menestyksestä. 

4. J.K. Rowling, MinaLima – Harry Potter ja Azkabanin vanki (juhlalaitos) (Tammi)


Upea juhlalaitos Harry Potter -sarjan kolmannesta osasta! Tätä on odotettu jo pitkään.


Kirjassa on MinaLima-studion häikäisevän hieno nelivärikuvitus, ja mukana on kahdeksan ainutlaatuista paperitaideteosta.


Harry Potter ja Azkabanin vanki -teoksessa on kahdeksan lumoavaa paperitaideteosta, joista jokainen kuvaa yhtä kirjan avainkohtaa, paikkaa tai esinettä. Näitä ovat esimerkiksi poimittaislinjan bussi, Hirviökirja hirviöistä, teekupista paljastuva ennustus, ankeuttajien hyökkäys, ajankääntäjä ja kaappi mörköineen. 

5. Maija Kajanto – Kardemummajoulu (WSOY)


Kun luulit Sitruunakevään olevan Kahvila Koivu -sarjan päätösosa, Kardemummajoulu yllättää takavasemmalta. Kahvila Koivun joulu on odotusta täynnä.


Pyhävirran kylässä kahvila Koivu valmistautuu jouluun lumen ja kovien pakkasten keskellä. Krisse ja Tommi liimaavat paperitonttuja kotinsa ikkunoihin ja suunnittelevat kevättä ja uutta elämänvaihetta. Krisselle tuleva muutos on paitsi onnellinen myös kipeä, etenkin kun tuntuu, etteivät kaikki hänen perheestään jaa hänen onneaan.


Joulu tuo Pyhävirralle joukon vanhoja tuttuja ja paljon uusia suunnitelmia. Kunnan yhteistyökuvioiden myötä Pyhävirralle saapuu myös ihmisiä, joista osa aikoo löytää voimaeläimensä maaseudun rauhasta. Hääsuunnitelmat Krissen lähipiirissä sieppaavat koko kylän mukaansa, mutta miten käy, kun lumi ja pakkanen ovat sekoittaa tärkeän päivän?


Kun jouluaattoaamuna riisipuuro hautuu hellalla ja kardemumman tuoksu leijailee keittiöstä, on aika selvittää, voiko joulussa todella olla taikaa. Kardemummajoulu on kuusentuoksuinen hyvän mielen joulukirja.

6. Cristal Snow, Kati Vuorento – Penni Pähkinäsydän ja pitsikartanon arvoitus (Tammi)


Varaa lähistölle Nessu-paketti. Kun sydän on suuri, se ei luovu koskaan toivosta…


Rakastetun keijuromaanisarjan uusin seikkailu alkaa, kun kukkukello hidastuu ja aika pysähtyy. Penni ei kuitenkaan voi pysähtyä, sillä selvittämättömiä salaisuuksia on liikaa.


Tuulenpesän metsässä eletään keijuvuoden kuraisinta aikaa, kelviä, mutta takin liepeisiin tarttuva muta on pulmista pienin, kun elämän perustukset järisevät. Muutosten keskellä Pennin olisi myös löydettävä uudet siivet ja sopeuduttava asumaan Henrietta-mummon taianomaisessa talossa, joka on täynnä lukittuja ovia, peitettyjä peilejä ja salaperäisiä asukkaita.


Voiko pitsikartanon kummitus johdattaa Pennin salaisuuksien äärelle, ja miten purppuraisina ritisevät sormenpäät liittyvät hänen kohtaloonsa? 

7. Sofia Tawast, Riikka Leinonen – Suuri valhe vammaisuudesta (Tammi)


On aika nostaa kissa pöydälle! Taklaa vammaisuutta koskevat väärinymmärrykset – niitä on vilisemällä.


Viihdyttävä tietokirja tuulettaa luutuneet käsitykset ja esittelee vammaisaktivistien oivallukset, jotka ovat pian kaikkien huulilla. Miten opetella sanomaan vammainen ilman haparoivaa taidepaussia? Miltä tuntuu tulla ulos vammakaapista kesken yhden illan jutun? Kuinka valaa vammaiseen lapseen itseluottamusta? Miksi vammaisuus ei ole traagista?

Omakohtainen ja hämmentävän hauska tietokirja esittelee perusasiat vammaisuudesta, olipa kyse apuväline-etiketistä, esteettömyystietojen perään kyselemisestä tai elokuvien vammaisista sarjamurhaajista. Siinä samalla kirja kyseenalaistaa käsityksemme vammaisuudesta ja avaa huikaisevan näköalan koko ihmisyyteen. Miksi vammattomuutta pidetään normaalina ja mitä haittaa tästä ableismiksi kutsutusta maailmankuvasta on meille kaikille? 

8. Annukka Salama – Asioita joista en tiennyt pitäväni (WSOY)


Nuortenkirja, joka koukuttaa myös aikuiset? BINGO! Annukka Salaman vetävä romanssi täyttää kaikki fanien odotukset.


Nimekkään suvun perijä, Konstantin aloittaa uudessa lukiossa ja ottaa heti yhteen muunsukupuolisen Been kanssa. Sammuttaessaan someskandaalin lieskoja nuoret ovat pakotettuja yhteistyöhön. 


Fazerin sininen, Fiskarsin sakset ja Sinclairin arvokellot. Konstantin Sinclair kantaa nimeä, jonka tuntevat kaikki. Konservatiivisella perheellä on hänen tulevaisuuttaan varten valmiit suunnitelmat, mutta ponnistellessaan toisten unelmien eteen Konsta on irrottanut itsensä omista tunteistaan. Bee Stark, ylienerginen Twitch-striimaaja, nappaa oppilaskunnan puheenjohtajan paikan Konstan nenän edestä. Riitely päätyy someen, ja nuoret joutuvat liittoutumaan puhdistaakseen maineensa.


Kun kilpailuasetelma heidän välillään muuttuu joksikin syvemmäksi, Konsta tajuaa mitä hän oikeasti elämältään haluaa – ja mistä hän on valmis luopumaan saadakseen sen. 

9. Julia Quinn – Petollinen kosija (Tammi)


Arveluttava avioliittotarjous saa sydämen sykähtelemään, kun Bridgertonin spin off -sarja saa jatkoa!


Smythe-Smithin perhe tunnetaan epämusikaalisista neidoista ja legendaarisista konserteista, joista vain avioliitto tarjoaa neidoille pakotien. Sarjan viimeisessä osassa Iris saa osakseen epäilyttävän innokasta liehittelyä, mutta voiko hurmaavaan kosijaan luottaa?


On yleisesti tunnustettu totuus, että jos naimaton mies alkaa viihtyä Smythe-Smithien konserteissa, musiikista se ei ainakaan voi johtua. Ujona neitona perhekvartetin sellisti Iris on muutenkin tottunut jäämään sivurooliin. Niinpä Irisin hälytyskellot alkavat soida, kun salskea Sir Richard Kenworthy ryhtyy itsepintaisesti tunnustamaan rakkauttaan. Järki sanoo, että miehen innokkuudessa on jotain epäilyttävää, mutta sydän käskee astella alttarille. Ei kai Richardin salaisuus niin synkkä voi olla? 

10. Mika Maliranta – Pinnan alta (Docendo)


Talouspessimismistä on tullut 2020-luvun uusi uskonto. Oletko samaa mieltä?


Synkkäilmeiset taloustietäjät julistavat kansantaloudessa murheellisia näkymiä. Kansa haluaa kuulla vapauttavia loitsuja siitä, miten se voi taloussyntinsä sovittaa. Entä jos tulevaisuus ei olekaan näin synkkä?


Finanssikriisin jälkeen 2010-luvun kynnyksellä Suomi uskoi pikaiseen talouden toipumiseen, mitä ei kuitenkaan tullut. Tuottavuus ja bruttokansantuote laahasivat verrokkimaita jäljessä, työmarkkinat tuntuivat juuttuneen paikoilleen.Professori Mika Maliranta uskoo parempaan. Hän katsoo tumman pinnan alle ja näkee uuden nousun olevan tuloillaan. Maliranta käy järjestelmällisesti ja tarkasti läpi elpymisen kaikki vaiheet ja tekijät. Analyysin johtopäätöksenä on rationaalinen optimismi.

Nyt tarvitaan kärsivällisyyttä, ettemme hätiköi. Ja kohta tarvitaan malttia, ettei talous karkaa käsistä ja julkinen talous jää korjaamatta. Uusi kasvu on ekologisesti edellistä kasvua kestävämpää. 

11. Lucinda Riley – Vangittu kauneus (Bazar)


Rakkaus, joka piirtyi ikuisuuteen. Nyt ensimmäistä kertaa suomeksi ilmestyvä romaani julkaistiin englanniksi alun perin vuonna 1998. Tämän version on uudelleenkirjoittanut Lucinda Rileyn poika Harry Whittaker.


Rileyn Vangittu kauneus on taianomainen lukuromaani rakkaudesta, elämää mullistavista valinnoista ja kahden suvun yhteen kietoutuvista kohtaloista.


16-vuotias Brett Cooper saapuu rapistuvaan yorkshireläiskartanoon viettämään kesää sukulaistensa hoivissa. Sukulaisten, joita hän ei ole koskaan aiemmin tavannut. Hän olisi mieluummin jossain aivan muualla, kunnes kartanon keittiöön astelee taloudenhoitajan tytär, lumoava Leah Thompson.

Nuorten herkästä rakkaustarinasta alkaa uskomaton matka, joka sinkauttaa Leahin supertähteyteen ja maailman muodin pääkaupunkeihin. Brett luo uraa perheyrityksessä ja katsoo voimattomana vierestä, kun hänen isänsä kamppailee tuskallisten muistojensa kanssa. Paljastuessaan suvun tarkoin varjellut salaisuudet salpaavat hengen.

Lucinda Rileyn Vangittu kauneus henkii Yorkshiren nummimaisemien tummaa dramatiikkaa ja nopeasykkeisen New Yorkin suihkuseurapiirejä.  

12. Stephanie Garber – Ikuisen rakkauden kirous (WSOY)


Kaksi roistoa, yksi tyttö ja tappavan onnellinen loppu. Kiinnostuitko? Ennakkotilaa kirja jo tänään!


Veri virtaa, sydämet särkyvät ja rakkaus joutuu koville Stephanie Garberin uutuudessa, joka on henkeäsalpaava päätös suositulle Olipa kerran särkynyt sydän -trilogialle.


Evangeline Fox lähti Mahtavaan Pohjolaan etsimään onnea loppuelämäkseen ja on ehkä sen löytänytkin. Puoliso on komea prinssi ja kotina upea linna. Evangeline ei kuitenkaan aavista, millaisen hinnan on maksanut satumaisesta elämästään. Hän ei tiedä mitä on menettänyt – ja aviomies aikoo pitää huolen, ettei hän koskaan saa tietääkään… mutta ensin on raivattava Herttaprinssi Jacks pois tieltä. 

Selaa TÄÄLLÄ syksyn 2024 uutuuskirjoja! 🍂

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.