Syksyn uudet neulekirjat - Tutustu!

On kostean ja ruskaisen syksyn aikaan, kun päivät alkavat lyhentyä ja illat taas pidentyä. Noina syyspäivinä ja -iltoina voi olla hyvin aikaa kaivaa kutimet esiin ja painautua neulomisen pariin. Kirja-verkkokaupan valikoimassa on kattavasti erilaisia neulekirjoja ja tänäkin syksynä virtuaalisille hyllyille tungeksivat neulomisen uutuuskirjat. Löydät syksyn parhaat neulekirjat yhdestä ja samasta paikasta Kirja-verkkokaupassa!

Tässä artikkelissa on esiteltynä syksyn uutuuksia niin kotimaan kirjakentältä kuin myös muista Pohjoismaista, Norjasta ja Islannista. Toivottuna neulomisen piristysruiskeena tulee myös uutuuskirja Tanskan lakeuksilta.

UUTUUS: Saffiyah Talley - Sukkataikaa (Minerva)

Sukkataikaa (MInerva)

Jos osaat neuloa suljettua neuletta, osaat neuloa sukat. Sukkataikaa-metodilla syntyy kaksi sukkaa kerralla. Tämän helpompaa ei sukkien neulominen voisi olla. Safiyyah Talley neuvoo helpoimman tavan neuloa sukkapari.

Sukkataikaa-metodissa neulotaan yksi pitkä putki resorista aloittaen. Haluttuun kohtaan asemoitujen merkkilankojen avulla valmis putki jaetaan kahtia. Tämän jälkeen neulotaan vielä toisen sukkaan resori ja toiseen kärki. Lopuksi lisätään kantapäät. Neulojan ei tarvitse osata neuloa kantapään lyhennettyjä kerroksia tai silmukoitua kärkeä. Tämä tekniikka on myös helposti muokattavissa. Kirjan selkeiden ohjeiden ja taulukoiden avulla voi neuloa millaiset ja minkäkokoiset sukat vain, millä tahansa langalla tai puikoilla.

 

Norjalaista lämmikettä

Norjalaisia sisustusneuleita (WSOY)

UUTUUS: Linka Neumann - Norjalaisia sisustusneuleita (WSOY)

Villapaidoistaan tunnettu Linka Neumann yllättää seuraavaksi värikylläisillä sisustustekstiileillä. Paksut peitot ja tyynyt sekä ihastuttavat seinävaatteet sopivat niin sohvalle, mökille kuin ulkokäyttöönkin. Neumannin tunnistettavat kirjoneulekuviot ammentavat pohjoisesta luonnosta, perinteistä ja alkuperäiskansoilta. Kuviot hehkuvat niin maanläheisissä kuin kirkkaissakin väreissä. Niiden toteutus onnistuu islantilaisesta tai norjalaisesta villalangasta.

Linka Neumann on julkaissut myös kaksi muutakin neule aiheista kirjaa: Linka Neumann - Norjalaisia villapaitoja 2 (WSOY) ja Linka Neumann - Norjalaisia villapaitoja (WSOY), joidenka kirjoneulemallit ovat olleet todella suosittuja. Myös Bente Presterud on kirjoittanut uutuuskirjan Modernit norjalaiset villapaidat (Minerva), jossa norjalaisia villapaitoja tehdään modernin maailman tyyliin.

 

Islantilaista mystiikkaa

UUTUUS: Satu Rämö & Sigríður Sif GylfadóttirSiggan ja Satun islantilaiset villapaidat (WSOY)

Neulesuunnittelija Sigríður Sif ”Sigga” Gylfadóttirin ja Satu Rämön yhteistuumin suunnittelemia villapaitamalleja islantilaisille langoille on satujen

Siggan ja Satun islantilaiset villapaidat

saaren perinteitä kunnioittaen ja pilke silmäkulmassa tehty.

Satu Rämö tarttuu yhdessä islantilaisen neulesuunnittelijaystävänsä Siggan kanssa neulontabuumiin ja tarjoaa 20 uutta kutkuttavan ihanaa neulemallia suoraan Islannin Länsivuonolta. Paitojen ohjeissa käytetään Léttlopia, Alafosslopia, ohutta Einband-villalankaa ja hahtuvalanka Plötulopia. Selkeiden ohjeiden lisäksi tarjoillaan tarinoita Islannin ”kansallisvaatteen” historiasta, islantilaisista neulojista, lampurien arjesta ja kerrotaan, milloin lampaita keritään ja milloin saadaan mitäkin lankaa. Osa malleista sopii hyvin aloittelevillekin neulojille ja paitamallien muokkausvinkit ilahduttavat kokeneempia neulojia. Kirjasta löytyy ohje myös Satu Rämön esikoisdekkari Hildurissa esiintyvään villapaitaan!

Muita valikoimassamme olevia islantilaisia neulekirjoja ovat:

Guðrún Hannele Henttinen - Islantilaisia lapasia (Tammi)

Eva Mjöll Einarsdóttir, G. Dagbjört Gudmundsdóttir, Heidrun Erla Gudbjörnsdóttir, Sigurlaug Elín Þórhallsdóttir - Islantilaisia lastenneuleita (Tammi)

Kotimaista kestävyyttä

UUTUUS: Reetta Pellikka - Neulos (Tammi)

Neulos (Tammi)

Neulos (Tammi) opastaa hitaan muodin maailmaan ja tarjoaa vaatteita ja asusteita jokaiseen vuodenaikaan. Neuloessa saa keskittyä vain yhteen asiaan ja luoda omaan tyyliin sopivia luottovaatteita. Neulo vaatekaappiisi uniikkeja, kestäviä ja ekologisia vaatteita. Itse tehty on aina muodissa ja juuri sellainen kuin haluat. Neulos sisältää parikymmentä uutta, helppoa ja minimalistista neuleohjetta. Olit sitten aloittelija tai kokeneempi neuloja, nämä ohjeet on luotu kaikille, jotka rakastavat moderneja, skandinaavisia ja yksinkertaisia neuleita. Kirjan neuleet neulotaan kotimaisista, eettisesti tuotetuista langoista.

Muita kotimaisen neulomisen uutuuskirjoja ovat: Hanna-Kaisa Hämäläinen, Kristel Nyberg & Eeva Turkka - Lapasaapinen (Minerva) ja Sarita Kotkavalkama - Vilukissan ylipolvensukat (Minerva). Lapasaapinen on selkeä ja innostava kirja lapasten neulomiseen, joka sopii hyvin aloittelevalle neulojalleVilukissan ylipolvensukat on Kotkavalkaman Vilukissa-sarjan jo 7. osa, joka taas opettaa tekemään jaloille lämmikettä ylipolvensukkien muodossa. Myös Vilukissan villapaidat (Minerva) -kirja on Kotkavalkamaan käsialaa.

 

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.