Seitsemän sisarta -kirjasarja

Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -kirjojen tarinat vievät eri puolille maailmaa ja kauas historiaan. Kirjasarjan kustantaa Suomessa Bazar kustannus, joka on osa Werner Söderström osakeyhtiötä. 

Seitsemän sisarta -kirjasarja perustuu väljästi Seulasten tähtikuvioon liittyvään mytologiaan. Kirjoissa kerrotaan Papa Saltin eri puolilta maailmaa adoptoimista tyttäristä ja jokaisessa kirjan osassa seurataan aina yhden sisaren tarinaa. Romaanien ytimenä ovat eri aikoina eläneet vahvat, itsenäiset naiset, ja osa sarjan hahmoista perustuu todellisiin historiallisiin henkilöihin.

Kirjat ovat saavuttaneet maailmanlaajuisen menestyksen -eikä suotta, sillä kirjojen tarinat vievät mennessään. Kun luet yhden kirjan, haluat lukea jo seuraavan. Sarjan ensimmäinen osa Seitsemän sisarta, Maian tarina ilmestyi Suomessa vuonna 2017 ja seitsemäs osa Kadonnut sisar ilmestyi  toukokuussa 2021. Viimeinen osa, Atlas, Papa Saltin tarina, julkaistaan suomeksi keväällä 2023.

Parhaan lukukokemuksen saat kun luet kirjat järjestyksessä, mutta kolme ensimmäistä romaania voit lukea missä tahansa järjestyksessä, sillä ne kaikki alkavat samasta hetkestä. Tutustu kirjasarjan osiin ja sukella Seitsemän sisaren ihmeelliseen maailmaan. 

Seitsemän sisarta -kirjasarjan osat

Osa 1: Maia, ensimmäinen sisar

Seitsemän sisarta

Seitsemän sisarta -kirjasarja alkaa sisaruksista vanhimman, Maian, tarinalla, joka tunnetaan perheen kaunottarena. Hän on empaattinen kuuntelija, jonka puoleen muut kääntyvät ongelmiensa kanssa. Traagisesti päättynyt ensirakkaus on jättänyt jälkensä Maiaan, ja hän on eristäytynyt muusta maailmasta. Maian intohimona ovat kielet ja hän työskentelee kääntäjänä. Maia on sisaruksista ainoa, joka edelleen asuu Atlantiksessa. Muiden sisarten mielestä Maialla oli erityinen yhteys heidän adoptioisäänsä.

Maian tarinan kertova Seitsemän sisarta -kirja eli romaanisarjan ensimmäinen osa vie lukijan muun muassa Rio de Janeiroon ja Pariisiin. Tällä hetkellä kirja on saatavilla Kirja-verkkokaupasta jättipokkarina ja pokkarina.

Osa 2: Ally, myrskyn sisar

Myrskyn sisar

Optimistisesti elämään suhtautuva Alcyone eli Ally on ammattilaispurjehtija, jonka tarinan voi lukea kirjasta Myrskyn sisar. Allyssa on luontaista viehätysvoimaa, joka vetää ihmisiä puoleensa. Hän on tottunut olemaan sisarusparven johtaja ja kokee syyllisyyttä siitä, ettei ollut läsnä kun muut häntä kaikkein kipeimmin tarvitsivat. Ally peri kiinnostuksensa purjehtimiseen Papa Saltilta. Hänen läsnäolonsa ja pelottomuutensa ovat tarpeen myrskyävillä merillä. Ally on myös lahjakas huilisti, mutta intohimo musiikkiin on jäänyt taka-alalle purjehduksen tieltä.

Allyn tarinassa voi kuvitella mielessään ihastuttavan Norjan vuonojen ja luonnon kauneuden. Tällä hetkellä Myrskyn sisar on saatavilla Kirja-verkkokaupasta jättipokkarina ja pokkarina.

Osa 3: Tähti, varjon sisar

Varjon sisar

Sovittelijaksi kutsuttu, ujo ja hiljainen Asterope eli Tähti on aina jäänyt samanikäisen sisarensa CeCen varjoon. Varjon sisar -kirjan Tähti on kirjallisesti lahjakas, mutta hänen on vaikea ilmaista ajatuksiaan puhumalla. Muut sisaret eivät oikeastaan tunne Tähteä kovin hyvin, sillä hän ja CeCe ovat olleet niin erottamattomia. Tähti puhuu vain harvoin tunteistaan ja ajatuksistaan muille. Tähti suhtautuu intohimoisesti kirjallisuuteen, ruoanlaittoon ja puutarhanhoitoon. Hän muistaa lämmöllä hetkiä, jotka vietti isänsä kanssa heidän puutarhassaan Atlantiksessa. Papa Saltin kuoleman jälkeen Tähti tuntee olevansa täysin eksyksissä. 

Tähden tarina vie lukijan Englannin vehreälle maaseudulle ja Lontoon seurapiirien kuohuihin. Tällä hetkellä Varjon sisar on saatavilla Kirja-verkkokaupasta pokkarina.

Osa 4: CeCe, helmen sisar

Helmen sisar

Levottoman ja uteliaan taiteilijasielun Celaenon eli CeCen tarina Helmen sisar vie toiselle puolelle maapalloa Australiaan asti. Käytännöllinen CeCe vaikuttaa muiden silmissä helposti kylmältä ja töykeältä, sillä hänen herkkyytensä on piilossa kovan ulkokuoren alla. CeCe kärsii pahasta lukihäiriöstä, jota hän häpeää syvästi. Tähti särkee CeCen sydämen alkaessaan irtautua sisarestaan, sillä CeCe on aina tuntenut itsensä ulkopuoliseksi kaikkien muiden paitsi Tähden seurassa. Myös taiteellinen luovuus on Cecellä kadoksissa, ja hän tuntee olevansa täysin eksyksissä.

Celaenon tarina ihastuttaa tropiikin samettisilla öillä ja kuvauksilla Australian polttavan paahteisista takamaista ja aboriginaalikulttuurista. Helmen sisar on saatavilla Kirja-verkkokaupasta kovakantisena ja pokkarina.

Osa 5: Tiggy, kuun sisar

Kuun sisar

Hoivaajaksi kutsuttu Taygeta eli Tiggy on sisarista kaikkein herkin, jonka tarinasta kerrotaan kirjassa Kuun sisar. Eläimistä huolehtiminen on hänen intohimonsa, ja hän rakastaa työtään villieläinten hoitajana. Herttaisesta Tiggystä huokuu henkisyys, ja muiden mielestä hän leijailee aivan omassa maailmassaan. Tiggyllä on näkemisen lahja, jonka hän on oppinut pitämään piilossa muilta. Tiggyn on vaikea käsitellä Papa Saltin kuolemaa, sillä hänestä tuntuu kuin isä olisi edelleen läsnä.

Tiggyn tarina vie lukijansa uskomattomalle matkalle Skotlannin ylängöiltä Espanjan Granadaan ja sieltä aina New Yorkin parrasvaloihin asti. Tällä hetkellä Kuun sisar on saatavilla Kirja-verkkokaupasta kovakantisena ja pokkarina.

Osa 6: Electra, auringon sisar

Auringon sisar

Sisaruksista nuorin on Electra, joukon sähikäinen. Huippumallina työskentelevän naisen elämä vaikuttaa loisteliaalta, mutta kiiltävän pinnan alla on vain tyhjyyttä. Auringon sisar -kirjassa Electra hakee apua päihteistä hälventääkseen mielestään adoptioisänsä kuoleman ja muut kipeät asiat. Vanhemmat sisaret uskovat Electran kaipaavan jatkuvasti rakkauden- ja huomionosoituksia, koska hän on niin epävarma itsestään.

Electran tarinan kertova Auringon sisar kertoo nykypäivän ruuhkaisesta New Yorkista sekä Afrikan avarista tasangoista, toisen maailmansodan alussa. Tällä hetkellä Auringon sisar on saatavilla Kirja-verkkokaupasta pokkarina.

Osa 7: Merope, kadonnut sisar

Kadonnut sisar

Seulasten tähtikuviossa seitsemäs tähti on nimeltään Merope. Romaanisarjan seitsemännessä osassa Kadonnut sisar on tullut vihdoinkin aika kertoa puuttuvan sisaren tarina. on tullut vihdoinkin aika kertoa puuttuvan sisaren, Meropen, tarina. D'Aplièsen sisarukset suunnittelevat adoptioisänsä muistojuhlaa, johon he haluaisivat mukaan myös kadoksissa olevan sisarensa

Romaanissa Maia, Ally, Tähti, CeCe, Tiggy ja Electra avaavat salaisuuksien solmuja ja vievät huikaisevalle matkalle Tyynen valtameren tuliperäisiltä saarilta aina Irlannin smaragdinvihreille nummille asti.

Meropen kirja Kadonnut sisar ilmestyi suomeksi toukokuussa 2021 ja se on saatavilla Kirja-verkkokaupasta kovakantisena ja syksyllä 2022 pokkarina.

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 10% alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.