Jännitystä kesään dekkareilla

Kesä on dekkareiden lukemisen aikaa. Kesällä Kirja-verkkokaupassa julkaistaan monia loistavia dekkariuutuuksia WSOY:n, Tammen, Johnny Knigan ja Bazarin kustantamoista. Tutustumalla tähän artikkeliin löydät uusia ja klassisisa jännityskirjoja kesälukemiseksi. Listalla on mukana muun muassa ruotsalaisia dekkaristeja kuten konkarikirjailija Sofie Sarenbrant ja esikoisteoksellaan läpimurtoa tekevä Lina Areklew. Kotimaisia uutuuksia ovat Christian Rönnbackan Henna Björk -sarjan esikoisosa sekä Matti Laineen uusin teos. Tutustu kesän jännityskirjanostoihin tämän artikkelin avulla tai muihin dekkareihin sukeltamalla Kirja-verkkokaupan valikoimaan.

Dekkaririntamalla kesän ykkösuutuudet tulevat Suomeen rannikko-Ruotsista ja Islannin vuonojen keskeltä

Sofie Sarenbrant – Suojelusenkeli (WSOY) 

Sofie Sarenbrandt, Suojelusenkeli (WSOY)

Dekkariuutuus Suojelusenkeli (WSOY) on ruotsalaisen menestysdekkaristin Sofie Sarenbrantin Emma Sköld -sarjan yhdeksäs itsenäinen romaani ja se julkaistaan toinen kesäkuuta. Emma Sköld -sarjan kirjat ovat olleet niin Ruotsissa kuin ulkomailla valtavia hittejä. Suojelusenkeli-kirjassa Emmä Sköldillä ei ole aikaa pysähtyä nauttimaan keväästä. Hänen työparinsa Krille on kadonnut ilman johtolankaa, ja Emma on päättänyt löytää kollegansa – elossa tai kuolleena. Krillen tutkinta on polkenut paikallaan jo kuukausia, mutta Emma ei luovu toivosta. Samaan aikaan kun tutkinta viimein liikahtaa eteenpäin, hylätystä mielisairaalasta löytyy raa’asti murhatun miehen ruumis. Kiireinen Emma saa myös tämän tapauksen tutkittavakseen. Vasta kun uhrin henkilöllisyys paljastuu, Emma ymmärtää, että Krillen katoaminen ja murha saattavat liittyä toisiinsa.

Tutustu myös muihin Emma Sköld -sarjan kirjoihin täältä! 

Satu Rämö – Hildur (WSOY)

Satu Rämö, Hildur (WSOY)

Hildur (WSOY) aloittaa Islannin syrjäisille vuonoille sijoittuvan nordic noir -henkisen dekkarisarjan, jossa kukin yrittää selviytyä parhaan kykynsä mukaan. Kirjan päähenkilö ja kirjan nimeä kantava Hildur Runarsdottir on surfaamassa Atlantin kylmissä vesissä omaa ahdistustaan vastaan. Hildur on lapsuudessaan traumatisoitunut rikosetsivä ja kadonneiden lasten yksikön päällikkö. Työparikseen Hildur saa suomalaisen poliisiharjoittelijan Jakob Johansonin, joka on lähtenyt Islantiin pakoon omaa hankalaa elämäntilannettaan. Pian Hildur ja Jakob ovat keskellä omituista rikosketjua, kun vuosikymmeniä hämärässä olleiden salaisuuksien sumuverho alkaa vähitellen hälvetä. Jakobkin huomaa pian, että kuvankauniilla vuonoilla on myös varjoisa puolensa: syrjäytyneet, hyväksikäytetyt ja vallanhimoon langenneet. Tarina islannin vuonojen hämäryydestä julkaistaan 10. päivä kesäkuuta.

Kesä-heinäkuun kuumottavia uutuuksia;

Kuolemanloukko (Bazar) & Selviytyjät (Tammi)

Matti Laine, Kuolemanloukko (Bazar)

Kesäkuussa julkaistaan Matti Laineen Vitikka-rikosromaanisarjan kuudes osa Kuolemanloukku (Bazar). Sarjan päähenkilö Elias Vitikka istuu Suomenlinnan avovankilassa, mutta vapaudessa häntä odottaa alamaailman langettama tappotuomio. Vankila on Vitikan turvasäiliö ja vapaus taas kuolemanloukku. Miten Vitikka selviää, kun hän vapautuu? Jane Harper vie myös lukijansa kesäkuussa Australian rannikolle meren ääreen ja auringon alle Selviytyjät (Tammi) romaanissaan. Kun rannalta löytyy ruumis, päähenkilö Kieran Elliottin painajainen palaa takaisin ja nuoruudessa vaijetut salaisuudet pyrkivät pintaan. Löytävätkö Elliottin kysymykset viimein vastaukset?

Myöhemmin (Tammi) & Kuolema asuntonäytössä (Johnny Kniga)

Stephen King, Myöhemmin (Tammi)

Kauhukirjallisuuden mestarilta Stephen Kingiltä saadaan myös uutta tuotantoa suomeksi käännettynä, kun Kingin teos Myöhemmin (Tammi) julkaistaan heinäkuussa. Kirja on hyytävä kasvukertomus pojasta nimeltä Jamie. Pojalla on kyky kommunikoida kuolleiden kanssa. Kyky on erityisen hyödyllinen siksi, että kuolleet eivät valehtele puhuessaan, mutta rehellisyys saattaa Jamien myös vaaraan. Tukholman, Göteborgin ja Korkearannikon lisäksi kuolemaa ja rikoksia ei pääse pakoon edes aurinkoisessa Skånessa. Cozy crime -dekkari Kuolema asuntonäytössä (Johnny Kniga) avaa Kesäparatiisin murhat -kirjasarjan. Murhaaja piilottelee siellä jossain idyllisen kesäisen Skånen keskellä ja se on törpön komisaario Peterin ja rikoskonstaapeli Toven selvitettävä. Mutta kuka idyllisessä Skånessa onkaan murhaaja?

Christian Rönnbacka – Henna Björk: Isku (Bazar)

Christian Rönnbacka, Henna Björk: Isku

Christian Rönnbackan uuden dekkarisarjan esikoisteoksessa Supon ylitarkastaja Jarmo Rautiainen ja sarjan nimeä kantava irakilaissuomalainen poliisi Henna Björk lähtevät murhasta saadun johtolangan perässä Ruotsiin, Göteborgiin tuodakseen entisen lapsisotilaan Suomeen todistamaan kansanmurhan.  

Unohtamatta näitä vanhempia kesään sopivia dekkareita

Lisa Areklew – Juhannusruusut (Tammi)

Lisa Areklew, Juhannusruusut (Tammi)

Lina Areklewin Juhannusruusut (Tammi) dekkari sopii hyvin tunnelmaltaan ja tarinaltaan kesäiseksi dekkarilukemiseksi. Se on koukuttava Ulvönin murhat -dekkarisarjan avausosa, jossa murha varjostaa keskikesän juhlaa. Tarina sijoittuu Ruotsin Korkearannikolle, jonka synkkiä tapahtumia lähtee selvittämään kotiseuduilleen palaava poliisi ja Estonialla perheensä menettänyt mies. Sofia on rikostutkija, joka on palannut Korkearannikolle tehtyään uraa Tukholmassa. Fredrik on elämässä pettynyt entinen poliisikokelas, joka menetti perheensä Estonialla ja etsii edelleen hukkunutta veljeään. Fredrikillä ja Sofialla oli lyhyt suhde 15 vuotta sitten ja nyt heidän polkunsa kohtaavat jälleen juhannuksena Ulvönin saarella, kun Sofia tutkii raakaa murhaa, jonka ainoa epäilty on itse Fredrik. Juhannusruusut on Areklewin esikoisromaani ja se aloittaa uuden, jännitystä ja ihmissuhteita yhdistelevän dekkarisarjan.

Agatha Christie – Kuolema Niilillä (WSOY) & Ilkka Remes – Lohikäärmeen isku (WSOY)

Agatha Christie, Kuolema Niilillä (WSOY)

Agatha Christien Kuolema Niilillä (WSOY) kuuluu jännityskirjojen klassikoihin, joka vie lukijansa Egyptin jokisuiston risteilylaivalle, jossa taas kerran maailmankuulu salapoliisi Hercule Poirot on selvittämässä murhaa. Suomalainen klassikkokirjailija Ilkka Remeksen Lohikäärmeen isku (WSOY) on Remeksen yksi kaikkien aikojen parhaita romaaneja ja ajankohtaista fiktiokirjoituksia. Venäjän federaation asevoimien sotilastiedustelun keskuselimen tapporyhmän peräänsä saava Markus päätyy painajaiseen, johon kytkeytyvät Venäjän, Kiinan ja Suomen korkeatasoiset ja poliittiset tahot sekä salaisuus, josta kärsii koko maailma. Salaisuuden pimittämiseksi suurvallat ovat valmiita tekemään mitä tahansa.

Lukemisen täyteinen kesä on kohta taas täällä. Vaikka kesä on täynnä mekkalaa ja meininkiä, kirjan ehtii silti ottamaan mukaan eri paikkoihin. Miltä tuntuisi lukea oikein jännittävää dekkaria telttaretkellä tai minkä kirjan ottaisit mukaan pisimmälle kesän automatkalle? Tutustu toiseen artikkeliimme tästä ja löydä lisää erilaisia kirjavinkkejä kesäisiin lukuhetkiin.

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.