Soturikissat muuttavat uuteen kotiin – WSOY osti Art Housen lasten- ja nuortenkirjat

WSOY on ostanut suomalaisen Art Housen lasten- ja nuortenkirjaoikeudet. Suurin kaupassa siirtyvä kokonaisuus on supersuosittu Soturikissat-fantasiasarja, jonka äänikirjaoikeudet kuuluvat WSOY:lle jo ennestään. Art House keskittyy jatkossa tietokirjojen kustantamiseen.

Erin Hunterin Soturikissat-teoksia (Warriors tai Warrior Cats) koskevat luvut ovat huikaisevia: 42 miljoonaa myytyä kirjaa, 33 kielialuetta ja 14 vuotta New York Timesin bestseller-listalla. Tähän mennessä sarjan kirjoja on suomennettu jo yli 50. WSOY jatkaa Soturikissojen julkaisijana Suomessa vuoden 2023 alusta lähtien.

”Soturikissat on yksi aikamme suurimmista lastenkirjailmiöistä: fanilaumaan kuuluu miljoonia lukijoita ympäri maailman. On huikeaa päästä tekemään Soturikissoja kaikissa formaateissa ja tarjota nykyisille ja tuleville suomalaisfaneille sisältöä, josta riittää ammennettavaa jopa vuosiksi”, WSOY:n lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Paula Halkola iloitsee.

Soturikissoja pitkään suomentanut ja toimittanut Nana Sironen tulee jatkamaan samaa työtä myös WSOY:llä. Sirosella on villikissojen fantasiamaailmasta yli kymmenen vuoden kokemus, ja hän on tavannut paljon sarjan lukijoita.

”Soturikissoissa seurataan metsässä eläviä kissoja, jotka kouluttautuvat sotureiksi, mutta viettävät myös aivan tavallista lajityypillistä kissanelämää. Kissat muodostavat klaaneja, joiden välillä on kiistoja ja sotia. Lukijoita kiehtovat varmasti sarjan vauhdikkaat juonenkäänteet, fantasiaelementit ja omat suosikkihahmot – kissapareja unohtamatta!” Nana Sironen tiivistää kirjasarjan ytimen.

Sotukissat-sarja koostuu kuuden kirjan saagoista, joissa seurataan yleensä nuoren kissasukupolven vaiheita. Sarjaa täydentävät novellikokoelmat, erikoisseikkailut ja tietokirjamaiset Klaanien kirjat. Erin Hunter -nimen takaa löytyy brittiläis-amerikkalainen kirjoittajatiimi. Soturikissojen ikäsuositus on 9+.

Soturikissa-sarjan kirjat tulevat myyntiin Kirja-verkkokauppaan keväällä 2023. 

Lisätietoja:

Kustantaja Paula Halkola, paula.halkola@wsoy.fi, puh. 050 3414 210

Viestintäpäällikkö Liisa Aalto, liisa.aalto@wsoy.fi, puh. 050 473 3377

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 20 % alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.