Kristan lukupiiri on nyt myös podcast!

 Kristan lukupiiri -podcastissa näyttelijä Krista Kosonen paneutuu syvällisesti suureen intohimoonsa: kirjoihin. Jokaisessa jaksossa on vieraana kirjailija tai kirja-alan ammattilainen, joiden kanssa keskustellaan mm. kirjallisuudesta, kirjailijan työstä, kirjoittajan ja lukijan kokemuksesta. Podcast jatkaa instagramista tuttua lukupiiriä. Podcast on tuotettu Werner Söderström Oy:n kanssa. Haastateltujen kirjailijoinen kirjat on tilattavissa Kirja-verkkokaupasta. 

Kuuntele jaksot tästä. 

Osa 1: Vieraana Ujuni Ahmed

Lukupiirin ensimmäisen jakson vieraana on ihastuttava Ujuni AhmedYhdessä Elina Hirvosen kanssa kirjoitettu Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin on Ahmedin elämäntarina ja henkilökohtainen puheenvuoro sen puolesta, että vapaus ja sananvalta toteutuisivat myös vähemmistöyhteisöissä. Keskustelussa Krista Kososen kanssa Ahmed paljastaa, mikä kirjan vastaanotossa jännittää ja mitä toivoisi valkoisilta feministeiltä. 

Osa 2: Vieraana Lenita Airisto

Lenita Airisto antaa kunnian eri sukupolvien inspiroiville naisille. Krista Kosonen keskustelee Airiston kanssa Noitanaisen ilosanoma -kirjasta ja kysyy, miten tämä on selvinnyt sovinismista ja mikä on Lenita Airisto heikoilla hetkillään.

Osa 3: Haastattelussa Tiina Rauduskoski

Tiina Raudaskosken mies otti ja vei pariskunnan lapsen mukanaan. Kun pitkä oikeustaistelu oli ohi, Raudaskoski alkoi kirjoittaa löytääkseen minänsä uudelleen. Kuudennen kerroksen nainen on omintakeinen, absurdi ja vinon hauskakin kuvaus ihmisestä byrokratian rattaissa. Krista Kosonen kysyy Raudaskoskelta mm. äitimyytin murtamisesta.

Osa 4: Haastattelussa Bernardine Evaristo

Bernardine Evaristo halusi kirjoittaa mahdollisimman monta tarinaa ihmisistä, jotka yleensä ovat fiktiossa näkymättömissä. Kirsta Kosonen ja Evaristo keskustelevat kirjasta Tyttö, nainen, toinen ja muun muassa siitä voiko kaunokirjallisuus olla aktivismia. Keskustelu käydään englanniksi.

Osa 5: Haastattelussa näyttelijä-ohjaaja Toni Kamula 

Näyttelijä-ohjaaja Toni Kamulalla on takanaan yli 200 luettua äänikirjaa. Lukupiirissä Toni Kamula ja Krista Kosonen vertailevat kokemuksiaan äänikirjojen lukemisesta. He kertovat, mikä kirja on tempaissut mukanaan kesken lukemisen, mistä urakasta he ovat innostuneet ja minkä lukemisesta on tullut paineita. Jaksossa he myös lukevat otteen samasta kirjasta.

Takaisin blogiin

Tilaa Kirja-uutiskirje

Liittymisetuna saat 10% alennuksen Kirja-verkkokauppaan. Tämän lisäksi saat ajankohtaisia tarjouksia, etuja ja tietoja uutuuskirjoistamme.

Henkilötietojen käsittelystä voit lukea rekisteriselosteestamme.